ARTLEAK -RYHMÄN ANIMAATIOPAJA rantautuu Höyry-galleriaan,,,

”Tee omia animaatioita: leikkaa, liikuta, piirrä ja pyöritä”

Kulttuuri kulkee pyörillä: ArtLeak -animaatiopaja saapuu 9.-10.7. Korpilahdelle
Animaatiotyöpajat ovat ilmaisia ja kaikille avoimia, eikä ennakko-osaamista tarvita. Työtapoja on monia paperin leikkaamisesta piirtämiseen ja esineiden liikuttamiseen. Ohjaajat opastavat animaation saloihin.
Animaatiotyöpajat ovat osa Jyväskylän Kesän ilmaistapahtumia.
Koko kesän ajan tehtävistä animaatioista koostetaan animaatioesitys ja se esitetään 21.8. Kankaan tehtaalla ArtLeak -työryhmän tapahtumassa.

Art Leak on keskisuomalainen media-alan toimijoiden yhteishanke, joka keskittyy poikkitaiteellisiin työtapoihin. Hanketta tukevat OKM ja Jyväskylän tiede- ja taidesäätiö.


TI 9.7. ARTLEAK -RYHMÄN ANIMAATIOPAJA
klo 12 – 13.30 HÖYRY GALLERIAN PIHA, Korpilahden satama
Ohjaajina ovat Arto Polus ja Terhi Salomaa.

Lisätietoja Arto Polus, puh. 044 545 2768

www.jyvaskylankesa.fi <http://www.jyvaskylankesa.fi/>artleak.net

ArtLeak -hankkeen ylläpitäjät ovat Loiskis ry, Keski-Suomen
Elokuvakeskus ja Keski-Suomen Tanssin Keskus.






 




Heinäkuun näyttely avautui


KERAMIIKKAA
RISTO HÄMÄLÄINEN

2.-29.7.2013


Asun ja työskentelen Etelä-Karjalassa, Savitaipaleella metsän keskellä. Arvostan kiireettömyyttä ja rauhaa. Pyrkimykseni on elää sopusoinnussa luonnon kanssa. 

Keramiikka-alan koulutuksen olen saanut Kuopion käsi- ja taideteollisuus oppilaitoksessa vuosina 1980 – 1985. Perustin keramiikkapajan Savitaipaleelle synnyin kotiini vuonna 1985. Aluksi tein käyttökeramiikkaa, pian mukaan tuli myös veistoksellinen keramiikka. Tärkeimmäksi työkalukseni on muodostunut rakentamani puupolttoinen keramiikkauuni, jonka sisäkorkeus on 2 metriä ja polttolämpötila on 1300 astetta.

Höyry - gallerian näyttelyyni olen valinnut töitäni vuosien varrelta. Töideni tarkoitus ei ole olla jo jotakin olemassa olevaa. Niiden tarkoitus ei ole selittää, eikä osoittaa. Työni syntyvät unista, mielikuvista ja elämyksistäni vaeltaessani Suomen Lapissa ja pohjoisessa Norjassa. Toivon töideni antavan niiden katsojalle mielikuvia ja hetkellisiä elämyksiä. Töissäni on usein astian muoto, mutta sen funktio ei ole säilyttävä ja sitova. Vaan haluan materiaalin raskaudesta huolimatta pintarakenteilla ja värillä uhmata painovoimaa. Ilman raskautta ei olisi keveyttä, joten isot työni ovat jotakin mitä unet tuovat, mutta tuuli ei vie. 

Vedenalaiskuvat töistäni ovat yhteisprojekti Helsinkiläisen valokuvaaja Jouko Vatasen kanssa. Näyttelyni lisäksi alakerran Emalipuu myymälässä on esillä dreijaamaani käyttökeramiikkaa.