MATKAN VARELLA II avautuu 2.8. klo 10Kulttuuriosuuskunta Plankkon näyttely 2.-31.8.2012  Höyry-galleriassa, Korpilahden satamassa, Jyväskylässä

Kulttuuriosuuskunta Plankko järjestää kesällä 2012 Höyry-galleriassa kaksi peräkkäistä samannimistä näyttelyä (Matkan varrella I ja II), joista ensimmäinen oli esillä heinäkuussa ja  jälkimmäinen  elokuussa. Kummassakin näyttelyssä on mukana neljä taiteilijaa. Elokuun näyttelyyn tuovat teoksensa Aino Kajaniemi, Anne Mäkelä, Kirsi Neuvonen ja Petri Pohjanjoki ja näyttelytilan täyttää grafiikka, tekstiilitaide sekä valokuva. Näyttelytöitä yhdistää niiden näkymättömät, pelkistetyt kertomukset - kuvia matkan varrelta ja maailmaltakin.

Aino Kajaniemi on jyväskyläläinen tekstiilitaiteilija. Näyttelyn Kivi-kuvakudoksissa onni muodostuu palasina olevista kivistä ja tilasta niiden välissä. Teen kuvia konkreettisista pienistä asioista, hetkistä ja tunnelmista ihmisen elämässä niin, että ne muodostavat mielessäni vertauskuvan jostakin laajemmasta.
www.elisanet.fi/aino.kajaniemi

Tamperelaisen taidegraafikko Anne Mäkelän taiteellisen tuotannon pääpaino on metalligrafiikassa.  Mäkelä on erikoistunut EV-sarjojen tekemiseen, joissa pienten sarjojen jokainen vedos on omalaisensa väriä ja kokoa myöten. Matkan varrella näyttelyn teokset on tehty 2012 ja ne ovat kaikki tehty metealligrafiikan eri tekniikoita vaihtelevasti käyttäen. Teoksiin on kerätty matkan varrelta olevia maamerkkejä maalta, mereltä ja ilmasta. Usein merkit on poimittu unista ja toteutuneista omista matkakokemuksista.
www.annemakela.fi

Kirsi Neuvonen on jyväskyläläinen taidegraafikko. Hänen näyttelyteoksensa poikkeavat hänen aiemmasta tuotannostaan uuden tekniikan ja sen avulla löydetyn uuden ilmaisutavan osalta. Höyry-galleriaan tulevat teokset ovat sarjoista Sisustustaulu- ja Mummo-kamaa ja niiden aiheet liittyvät kodin sisutukseen ja keräilyesineisiin. Aiheet ovat kummunneet vuoden 2011 vaiheessa tapahtuneen oman pitkäaikaisen kodin muutosta ja uuden sisustamisesta ja nyt ovat siirtyneet vuoden alkupuoliskolla sisustusaiheisiin teoksiin.
www.kirsineuvonen.fi

Turussa asuva valokuvataiteilija Petri Pohjanjoki kuvaa teoksissaan pääasiassa ihmisiä, jotka ovat monesti oman mukavuusalueensa ulkopuolella. Myös jokapäiväisen elämän pienet – mutta yllätykselliset – yksityiskohdat, joka saa katsojan oivaltamaan todellisuuden, ovat Pohjanjoen kuvissa tunnusomaista.
www.pohjanjoki.com

----
Matkan varrella II  -näyttelyn ensimmäisenä päivänä 2.8.  taiteilijoita on päivällä paikalla kertomassa omista teoksistaan. Kahvipannu on kuumana koko päivän klo 10-18.

 
Näyttely on auki: ma-pe 10-18, la 10-16, su 12-16. Vapaa pääsy!
www.hoyrygalleria.fi ,Lisätietoja: Ulla Huttunen 050-4121 611